Min första häst

Redan när jag var jätte liten , kanske bara sju eller åtta år gammal, minns jag att jag gnällde åt mamma och pappa efter en egen häst. De tyckte att jag var för liten för att kunna ta ansvar över en egen häst. Jag hade då redan i två år tagit ridlektioner på ett stall i närheten där vi bodde. Älskade att vistas i stallet och att få umgås med alla fina hästar som fanns där. Själv hade jag en favoritponny på stallet som jag ofta under ridtimmarna fick rida på. Och minns att jag önskade mig en ponny som såg precis ut som den jag hade på stallet.

Drömmen gick i uppfyllelse

Min första hästI tonåren var jag precis lika intresserad av livet på stallet bland hästarna och jag fick en egen sköthäst där. Jag spenderade många långa dagar där och är faktiskt överraskad att skolarbetet ändå gick så bra som det gjorde. När jag fyllde 16 år fick jag världens överraskning. Minns dagen som om det varit igår. När familjen kom för att sjunga upp mej fanns det ett kuvert på brickan. Och ni förstår säkert hur lycklig jag blev när det i kuvertet fanns ett kort med en bild på en häst. Äntligen hade mina föräldrar givit sitt lov.

Hästen i mitt liv

Några dagar senare åkte vi till ett stall som hade en underbar häst till salu. Det var ett 12 -årigt svenskt halvblod som jag hade fastnat för och som nu skulle bli min. Trodde knappt det var sant. Stoet var snart mitt och jag döpte henne till Bella och jag älskade att ha min egen häst. Bella var en snäll och lydig häst och jag hon hon fick med det samma en speciell kontakt. Det kändes som om vi alltid känt varandra. Den sommaren var härlig och den bästa i mitt 16-åriga liv.