En liten sammanfattning av ridsport året

Under året ordnas det på olika håll i Sverige en mängd tävlingar inom ridsporten. Det finns både olika sorters tävlingar för alla åldrar och på olika nivåer. Det är ofta tävlande från hela landet och dessa brukar alltid ha en stor publik eftersom ridning av alla sorter är en mycket uppskattad sportgren i Sverige. I Sverige finns det väldigt mycket hästar och hästen har fått många människor att engagera sig. I landet finns det över 900 ridklubbar. Hästsport är en väldigt populär ungdomssysselsättning bland annat av den orsaken att alla tävlar på samma villkor oberoende av kön.

Bland de allra största ridsports evenemangen som ordnades under detta år i Sverige fanns det några som årligen lockar till sig flera tusen hästälskare. Bland dessa kan nämnas till exempel Falsterbo Horseshow som varje år samlar flera tusen hästar och deras ryttare i flera tiotals klasser. Tävligen brukar ha en stor och mäktig mängd duktiga och ivriga funktionärer och personer som i kulisserna sköter hästarna, det vill säga hästskötarna. Falsterbo Horse Show är en härligt mäktig syn då den inte bara är en tävling utan även en mycket populär mötesplats för alla ålders hästentusiaster. Under veckan knyts tusentals nya kontakter då ryttare och sponsorer möts och det är frågan om ridning och hästsport på elitnivå.

En liten sammanfattning av ridsport året

Även Sweden International Horse Show är något för dig som gillar ridsport. Här brukar allt det som har med hästar och hästsport samlas, det brukar ordnas ett stort antal tävlingar och ett stort evenemang som ordnats i Friends Arenan sedan november 2014. Evenemanget samlar många deltagare från flera olika länder och det brukar vara en riktig internationell ”hästfest”.

Varberg Summer Horse Show är ännu en annan storfavorit som ordnas under sommaren och brukar samla en stor mängd intresserade. Evenemanget ordnas under hela elva dagar och i Varberg kan du se flera av de absolut populäraste ryttarna i vårt land. Även ett stort antal av Europas bästa ryttare är med i Grand Prix tävlingen. Här är det även mässutställning och flera olika roliga tillställningar, allt på ett och samma område.

Det absolut populäraste och största travloppet i vårt land är helt klart Elitloppet på Solvalla. Elitloppet går av stapeln årligen den sista söndagen i maj. Loppet kördes för första gången år 1952 och de flesta svenska kuskarna har deltagit i loppet åtminstone en gång. Hit bjuder man in alla världens bästa och snabbaste hästar för att tävla över sprinterdistansen på 1609 meter.